top of page

LIBIDÓKA SZÜLŐI PROGRAM
   Csak szex, és sok minden…

HOGYAN BESZÉLJEK A GYERMEKEMMEL A SZEXRŐL?

Előadás a szexuális nevelésről, és tabuk nélküli beszélgetés a szülőkkel

Általában a szülők számára nagyon nehéz a szexről, intimitásról beszélni a gyermekeikkel. Vagy azért, mert a gyerek túl sokat kérdez, és nem tudunk megfelelően válaszolni, vagy, mert épp ellenkezőleg, egyáltalán nem kérdez, esetleg azért, mert úgy tűnik nem is érdekli őt ez a téma.

Mit tehet a szülő ilyen helyzetekben, hogyan és mit mondhat el, és egyáltalán kell-e beszélni a fiatalokkal?

Az általam tartott  foglalkozásokon többnyire a következő témákkal foglalkozunk:

 • Miért olyan nehéz a nemiségről, a testiségről beszélgetni a gyerekekkel, egyáltalán kell-e szülőként a szexualitásról, az intimitásról, a felvilágosításról beszélnünk?

 • Hogyan legyünk bátrak, hogyan kezdjünk hozzá a kellemetlen témához?

 • Szülőként hogyan viszonyulhatunk gyermekünk nemi fejlődéséhez, éréséhez, és a szexualitásához?

 • Milyen, a szexualitáshoz kapcsolódó nehézségekkel szembesülünk a gyermeknevelésben?

 • Milyen akadályokat görget a média a szülők elé?

 • Mikor és hogyan találkozhatnak a fiatalok a pornóval, és ez vajon mennyire problémás?

Ezekre a kérdésekre keresek választ a szülőknek szóló előadáson és a beszélgetésen. Igény szerint a foglalkozást kiegészíthetjük egy workshoppal, ahol a szülőkkel játékos gyakorlatokkal próbáljuk megoldani a konkrét helyzeteket, és válaszokat keresünk a kérdésekre.

 

A foglalkozás előtt a szülők kitöltenek egy kérdőívet, amelyben leírják a kéréseiket, kérdéseiket, így a foglalkozást a résztvevőkhöz igazítom.

Kinek ajánlom?

Általános iskolás és középiskolás gyerekek szüleinek. Osztálytársak szülei, illetve különböző osztályokba járó (akár különböző korosztályú) gyerekek szülei is részt vehetnek egy adott programon.

BESZÉLGETÉS A PORNÓRÓL 

SZÜLŐK SZÁMÁRA

Úgy gondolom, hogy a mai világban nagyon nehéz feladat a szülők számára, hogyan segíthetnek, mutathatnak irányt a gyerekeiknek szexuális kérdésekkel kapcsolatban. A pornóról, mint tabu témáról való beszélgetés, információcsere sokat segíthet ebben.

Szülői megkeresés alapján állítottam össze a „Beszélgetés a pornóról, szülőknek” című előadást és interaktív programot. A kb. 2 órás foglalkozáson, prezentáció közben lehet kérdéseket feltenni, hozzászólni, így lehetőség nyílik megosztani  egymással meglátásainkat, tapasztalatainkat. Mindez jó hangulatban zajlik, kellemes légkörben.

Kinek ajánlom?

 • Azoknak a szülőknek, akik már szembesültek vele, hogy a gyermekük nézett pornót, vagy az osztályban már téma a szexualitás, vagy ha sejtik/tudják, hogy a kamaszuk már rendszeres pornófogyasztó.
   

 • Ha valaki úgy érzi, hogy gyermeke még távol van a felnőttfilmek nézésétől, annak is érdekes lehet ez a program, mert nem csak a pornóról esik szó, hanem többek között arról is, hogyan lehet majd elkerülni a pornó különböző káros hatásait a későbbiekben. A pornót gyakran a fiúkhoz társítják, pedig hatással van a lányok életére is, így szívesen látom a lányos szülőket is.
   

 • Mivel fontos, hogy a résztvevőket érintő témákról beszéljünk, küldök egy előzetesen kitöltendő kérdőívet.
   

 • Szerencsés, ha egy osztályból, vagy baráti körből kerülnek ki a beszélgetésben résztvevő, érdeklődő szülőtársak.
   

A program összeállításakor két fontos forrásra támaszkodtam:
 

 • Azok a kérdések, és kétségek, amelyeket a kamaszok kérdeznek a felvilágosító programokon, illetve amelyeket a szülők tettek már fel nekem gyermekük szexuális érésével és a pornófogyasztással kapcsolatban.
   

 • Azok a szexuális problémák, amelyekkel nap, mint nap találkozom a pácienseimnél, és amelyek talán megelőzhetőek lettek volna, ha a szüleik vagy környezetük segített volna nekik megbirkózni a gondjaikkal.

Nagyon-nagyon jó volt hallani, hogy ilyen természetesen beszéltél ezekről a témákról. Erre iszonyú nagy szükség van a mi szülői közösségünknek (is). Köszönjük!

Praktikus információk

 • A találkozás Zoomon/Meeten vagy személyesen (osztályteremben vagy egy megbeszélt helyszínen) zajlik

 • Az előadás-beszélgetés-interaktív foglalkozás időtartama kb. 2 óra (igény szerint kiegészítve workshoppal, ami további 1,5-2 óra)

 • A 2 órás foglalkozás ára: 4500 Ft / szülő (ha egy gyereknek mindkét szülője részt vesz akkor  7000 Ft /2 szülő)

 • A workshop ára: +1500 Ft / szülő

 • Résztvevők száma: 10-20 fő

bottom of page