top of page
Keresés

Lányként lányt szeretni.... 1. rész, amelyben megismerkedünk Zoéval

Zoéval a Margit szigeten találkoztunk először. Hűvös őszi délután volt. A lemenő nap sugarait próbáltuk elcsípni, így a sziget Budára néző partján telepedtünk le. Zoé megjegyezte, hogy már többször randizott a Margit szigeten lányokkal. Zoé a lányokhoz vonzódik, és ez, gondolom, sok ember fantáziáját izgatja. Szuper jó fejnek bizonyult, rögtön igent mondott kérésemre: felvehettem, leírhattam beszélgetésünket. Perceken belül a szívembe zártam őt. Elővettem a piknik felszerelést, és belevágtunk a beszélgetésbe. Sokat nevettünk a riport alatt, pedig igazi mély beszélgetés lett életről, szerelemről, intimitásról, szexről. Zoé egy igazi vagány, jó humorú, sportcipős, rövid hajú, őszinte, 30 éves lány.



Van egy olyan hit, vagy tévhit, hogy valaki azért lesz leszbikus, mert csalódik a férfiakban…


Ismerek egy csomó leszbikus és biszexuális lányt, a baráti köröm is nagy részben közülük kerül ki. Ez szerintem abszolút tévhit, nem e miatt vonzódik senki a saját neméhez.


Mi a te történeted?


15 éves koromban lett az első fiú barátom, akivel 3 hétig jártunk. Szájra puszinál több nem is történt, és abban a 3 hétben rájöttem rá, hogy én inkább az egyik barátnőmet csókolnám meg. Úgyhogy akkor tudatosult bennem, hogy szerelmes vagyok Ágiba. Akkor raktam össze a korábbi jeleket is, hogy miért néztem meg a lányok fenekét, meg miért is voltam fiúsabb. Már oviban is volt olyan, hogy egy ovis társnőm úgy tetszett, hogy ha fiú lennék, biztos ő lenne a szerelmem, feleségül venném. De akkor még nem tudtam mit jelentek ezek a gondolatok.


Miben voltál fiús? És a szüleid mit szóltak ehhez?


Sosem szerettem babázni, matchboxozni, és focizni szerettem, a ruhákat, szoknyákat utáltam.

Szerencsére a szüleim a fiús játékaimat elfogadták. Az öltözködésemet kevésbé. Bár még oviban kijelentettem, hogy én biztos nem veszek fel ruhát, és hagyjanak békén a szoknyával, anyu még próbálkozott valami szoknyanadrággal, de aztán feladta. Én meg felvettem azt a nyamvadt szoknyát évnyitókon és évzárókon, de amúgy nem.


És amikor fociztál és autóztál, akkor a fiúk befogadtak?


Ja, igen, ők imádták, hogy én vagány csaj vagyok, tök menőnek tartották, hogy velük játszom, birkózom.


És a lányok hogy viszonyultak ehhez?


Nekik sem volt semmi bajuk ezzel. Nyilván húgomnak rossz volt, hogy nem Barbieztam vele, de amúgy engem nem piszkáltak semmivel. Én inkább a fiúsabb vonal vagyok, de vannak olyan leszbikus lányok, akik a nőies vonalat képviselik, rajtuk nem is látszik, mert megjelenésükben, meg viselkedésükben lányosabbak, nem tudom ők mivel játszottak gyerekként.


Amikor rájöttél, hogy Ági barátnődbe szerelmes vagy, akkor tudtára adtad?


Írtam neki egy levelet, leírtam, hogyan érzek iránta, ő meg mondta, hogy barátként nagyon szeret, de nem szereti a lányokat. Én még egy kicsit próbálkoztam nála, amit meg is unt egy idő után, de azért sokáig jóban maradtunk.


Mi történt azután, hogy felismerted magadban hogy a lányok tetszenek? Erőltetted a fiúkkal a kapcsolatot a családod miatt?


17 éves koromban volt még egy barátom, ismét nem tartott sokáig, és már azt sem tudom, milyen indíttatásból mondtam, hogy oké járhatunk, de csak egy hétig bírtam. Volt még egy-két gyenge próbálkozásom fiúkkal később is, de sem párkapcsolat, sem szexualitás nem alakult ki velük. Aztán tizenkettedikben volt az első barátnőm. Őt a gimiben ismertem meg, évfolyamtársam volt, együtt jártunk biosz faktra, mellé ültem az első órán. Mondta, hogy focizik. Na, ekkor már gyanús volt, mert a heteró lányok annyira nem szoktak focizni. Aztán msn-en levelezgettünk, amikor a fiúk szóba kerültek mondta, hogy az egy bonyolult dolog nála… Aztán fűzögettem, összejöttünk, szakítottunk. Szomorú történet, mert persze szerelmes voltam belé.


És a család mit szólt?


Nekem nem okozott belső vívódást ez az egész vonzódási kérdés. Gimiben csak páran tudták, például a magyar tanárom. Amikor Ági visszautasított, elkeseredésemben az ágyamon zokogtam, ekkor bejött anyu és kérdezgetett, ki bántott, mi a baj. Annyira felidegesített a hülye kérdéseivel, hogy hozzá vágtam, Ágiba vagyok szerelmes, hagyjon békén. Ő meg azt mondta, beteg vagyok, elvisz orvoshoz. De nem vitt el végül. Sok idő kellett neki, hogy elfogadja. Aztán szép sorban megtudta mindenki a családban. Sose hazudtam a szüleimnek, ha randira mentem, meséltem a barátnőimről. Az első komolyabb kapcsolatomat már haza is vittem. Kissé fagyos volt otthon a légkör az első találkozásukkor. Aztán érzékelték, hogy én már nem változom. Bár azért még nyáron is megjegyezte anyu, hogy a húgom gyerekeinek nem kéne minket a barátnőmmel párként látniuk… Köszi anyu…


Most már érzed egy idegen lányon, ha a lányokhoz vonzódik?


Hát utcán, kávézóban még sosem ismerkedtem, csak meleg bulikon, és ott azért nagy eséllyel vannak leszbikus lányok.


Vannak-e nem leszbikus barátnőid? Mármint barát barátnők?


Igen, a gimiben a legjobb barátnőm ma is nagyon jó barátnőm. Ő heteró. Meg a munkahelyen is vannak barátnők. De amúgy a baráti köröm ma már ebből a körből kerül ki leginkább.


A fiúkkal a mai napig könnyebben tudsz kapcsolatot kialakítani?


Régen mindenképp. Az egyetem alatt is mindig a fiúkkal lógtam, meg a fiúkkal jobban kijöttem, most már ez kiegyenlítődött.


Később hogy találtál barátnőt?


Egyrészt lehet meleg bulikban, de persze az interneten a legkönnyebb ismerkedni. Régebben például a pride.hu-n, meg egyéb társkeresőkön, az utóbbi időben leginkább a tinderen, ahogy a jelenlegi páromat is azon keresztül ismertem meg.


Mennyire nagy a választék?


Hát igen, kisebb merítési lehetőségem van, mint a heteróknak, de Budapesten még mindig jobb a helyzet, mint vidéken. Persze történt olyan, hogy az egyik barátnőm átküldte a képét annak a lánynak, akivel randizott, és hupsz, ő az exem lakótársa volt... Hát igen, sokszor azért belefutok abba, hogy szűk ez a kör.


Milyen lányokat szeretsz?


A nőies lányokat kedvelem, nem szeretnék egy nálam fiúsabb lánnyal együtt lenni. De van olyan is, hogy két fiús lány van együtt. Meg fordítva is igaz, van, hogy a lányos lányok keresik egymást, mindenféle variáció létezik. Mindenesetre ez is szűkíti a kört. A tinderen nem írjuk ki, de a Pink Vanilla-n például, amit régebben használtam ismerkedésre, megadtuk, milyen lányok vagyunk, és milyenre vágyunk.


Azt mondtad, hogy te a nőies lányokat kedveled. Nem zavar, ha ő öltözködik, meg sminkelgeti magát?


Á nem, a mostani párom kimondottan sminkelgetős csaj. Néha bemegyek a fürdőszobába, és nézem, mi a fenét csinál, meg milyen fejeket vág hozzá. Meg általa megtanultam például mi az a highlighter…


Miért, mi az a highlighter?


Nem tudod???? Ilyen csillogó izé, szemhéjpúderszerűség… mindegy is. Megállapítom, hogy jó-e neki, ha nem, megmondom.


És udvarolgatsz is? Megvannak a szerepek? Kicsit férfi-női a viszony?


Kicsit igen. Nálam mindig megvolt, én védelmezőbb, gondoskodóbb vagyok. Az egyik kolleganőm pont múlt héten mondta, hogy „Zoé, te olyan férfias vagy”, elmegy a fenébe. (Huncutul mosolyog). Mindenesetre igen, én kezdeményezőbb is vagyok a kapcsolatokban, én csókolom meg a partneremet, ő meg finomabb jeleket ad, és ez így jó nekünk.


Az, hogy Zoé hogyan szokott szeretkezni, a következő részből derül ki. Olvassátok el, izgalmas lesz!


Várhegyi Anna

bottom of page