top of page
Keresés

Eszter orgazmusa

Eszter barátnőmmel az előző cikkem kapcsán a női orgazmusról beszélgettem. Megemlítettem neki, hogy egyesek hajlamosak rá, hogy a hüvelyi orgazmust egy magasabb rendű dolognak tartsák, mint a klitorálist, és van egy olyan nézet, miszerint a nőket át kellene szoktatni a hüvelyi orgazmusra. Esztert ritkán látom ilyennek, mint amit ez a mondat kiváltott belőle. Gondoltam, megosztom veletek véleményét, amit kérésemre leírt:


„Átszoktatni a nőket a hüvelyi orgazmusra? Miért!? Ha jól emlékszem Freudnál olvastam egyszer régen valamit erről, mintha azt írta volna, hogy a felnőtt nő (mármint akinek felnőtt személyisége van) képes a hüvelyi orgazmusra, a kislány (személyiségű nő) pedig „csak” a csiklóira. Nem szeretném Freudot bántani, de meglehet, hogy ezt nem kéne elhinnünk neki. Főleg azért sem, mert neki egyik fajta orgazmusa sem volt, fogalma sem lehetett róla, miről beszél. Ráadásul ezzel degradáljuk azokat a nőket, akiknek „csak” klitorális orgazmusuk van, pedig erre szerintem semmiféle ok nincsen.

Az én elmélyült barátságom az orgazmusommal 10-11 éves korom körül kezdődött. Bevallom, akkoriban elég nagy bűntudattal gyakoroltam ezt a dolgot, mert a szüleim polcán talált ősrégi felvilágosító könyvekben azt írták, hogy az önkielégítés egészségtelen, helytelen, valami nagyon rossz dolog. Azt még hajlandó voltam feltételezni, hogy talán egészségtelen, de hogy rossz lenne, azt határozottan kétségbe vontam. Akkor, kislányként csak a csiklóig jutottam ezen a felfedező úton, és nem is hiányzott semmi egyéb. Később, párkapcsolatban élő felnőtt nőként kezdtem csak megtapasztalni, hogy van itt más is. De most, ötvenesként is elég határozottan cáfolom, hogy a hüvelyi orgazmus bármiben is magasabb rendű lenne. Igazán abban sem vagyok biztos, hogy a kettőt ennyire szét kellene választani egymástól. Tapasztalataim szerint orgazmushoz a csikló és a hüvely ingerlésével is el lehet jutni. De szerintem, ha a csiklót kihagyjuk belőle, az orgazmus kevésbé lesz kiterjedt és mély. Nálam az vált be leginkább, ha az ingerlés a csiklóval kezdődik, és az első pár összehúzódás után az ingerlés átvált a hüvelyi területre. Ettől a hüvely izomzata nagyon erős összehúzódásokat tud produkálni, ami egészen mélyen a medencében is érezhető, és elképesztően jó. Ha ezután az ingerlés megint visszatér a csiklóhoz, és ez a játék egy megfelelő ritmusban folytatódik – csikló, hüvely egymás után – az orgazmust szinte bármeddig el elehet nyújtani. Sőt ha a két területet ilyenkor egyszerre ingereljük, az még inkább fokozza a hatást. Ezek tényleg lélegzetelállító pillanatok lehetnek, az egész test bekapcsolódik a gyönyörbe. Ezt az újra és újra ismétlődő orgazmust hosszú percekig is fenn lehet tartani.

Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy ez a két terület egy nagy egésznek a két, egymással összefüggő része, a csikló és a hüvely nem különül el egymástól, hanem egymást kiegészítve működnek. Most az a kicsit vicces hasonlat jutott eszembe, hogy ha a kutya fülét megvakarjuk, akkor a farkát kezdi el csóválni, és kívülről nézve a fül és a farok két különböző rész, de közben meg ott van a kutya egész teste, amin átmennek az ingerek, ami összeköti őket. Szerintem a csiklót és a hüvelyt is összeköti valami, és ha az egyik végét ingereljük, a másikra is hatunk vele.

Nálam a kielégülés minőségében nagyon sokat számított, amikor megerősödtek a medence izmaim, mert úgy az orgazmus nagyobb kiterjedésű lett, és sokkal erőteljesebbé vált. És azt is érdemes szerintem tudni, hogy ezt gyakorolni kell, nem megy magától. Meg kellett ismernem a testem reakcióit, meg kellett tanítanom magamat a gyönyör érzésére. Arra bíztatnék minden nőt, hogy tanulja meg önmagát a lehető legteljesebben kielégíteni, így szeretkezéskor is sokkal jobban fogja tudni, mi és hogyan jó neki, mi az, amit a partnere tehet az orgazmusa érdekében. Ezek az én tapasztalataim. A férfiak nagyon hálásak azért, ha segítek nekik abban, hogyan juttathatnak el a gyönyörig.”


Eszter így éli meg az orgazmusát, 52 év alatt ezeket tapasztalta, és ezt üzeni a blogom olvasóinak. Mit gondoltok erről? Ti hogyan élitek meg a gyönyört? Ha nektek is van hozzászólásotok az orgazmus vagy szexualitás témáihoz, és szívesen megosztanátok eddigi tapasztalataitokat, élményeiteket, kérlek, írjátok meg, és küldjétek el nekem.



bottom of page