top of page
Keresés

Pornó home office-ban 1.

Frissítve: 2020. ápr. 18.

Pornó kitekintés


A koronavírus terjedésével egyre többen kényszerülnek otthoni életformára. A lakásban pedig mit lehet csinálni? Netezni, netezni és netezni... különböző közösségi oldalakat böngészni, híreket olvasni, filmeket nézni. Unalmas az otthonlét, sok a stressz, mi lesz velünk, az egészségünkkel, szüleinkkel, munkánkkal, életünkkel, megélhetésünkkel.A sok stresszt nincs lehetőségünk a megszokott módokon levezetni,például egy jó kis anyázással

a dugóban ülve,az edzőteremben a súlyokat emelgetve, vagy a munkatársainkkal megbeszélve: mi van a világban, és mi van velünk.A szorongás bennünk marad, a mozgás, és a valós kontaktus hiánya, valamint a felszabaduló, szétfolyó idő pótcselekvésekre adhat okot. 



A felnőtt tartalmak már eddig is könnyen elérhetőek voltak. Egy-két kattintás, és kitárult a varázs szelence, a csoda a képernyőn is megjelent. Most, hogy a vírus terjed, és nem mozdulunk ki az utcára a pornóipar szinte elsőként reagált. Nagyvonalú bejelentést tett, ahogy az nlc.hu írt róla:


“...A  Pornhub újabb akcióba lépett: a teljes karantén alá helyezett Olaszországban ingyenes prémium hozzáférések osztogatásával próbálnak hozzájárulni, hogy az emberek minél több időt töltsenek az otthonaikban. A cég Modelhub nevű aloldalának bevételeit pedig olasz kórházak támogatására ajánlotta fel.”


“...nyomtatott lapokban indított kampányt, amelynek része volt az alábbi kreatív is, amelynek szövege annyit tesz: „nyugodtan nyúlj magadhoz”.



Ez a felajánlás nemesnek tűnik. Valóban, üssük el az időt valamivel. Vezessük le a stresszt, foglalkozzunk magunkkal, hiszen mikor, ha nem most?!


Egy HVG cikk is rámutat, hogy egyre többen keresik a pornót, Olaszországban átlagosan 14 százalékos forgalomnövekedést jelentett a Pornhub.



Szóval MOST van itt az ideje, hogy körüljárjuk a PORNÓZÁS örömeit, bánatait, veszélyeit.  Valóban érdemes-e a felnőtt tartalmakat választani unaloműzésként, és stresszkezelésként?


Ehhez szeretném leírni a pácienseimen keresztül kialakult személyes tapasztalataimat is. Az alábbiakhoz hasonló kérdések szoktak felmerülni a szexuálterápiás konzultációk során, és talán a kedves olvasóban is:


Vajon minden férfi néz pornót? Tud a pornó rossz hatású lenni? Lehet összefüggésben a pornónézési szokásaimmal az, hogy nem tudok a barátnőmben elmenni? Mit tegyek, ha már állandóan arra gondolok, hogy egyedül legyek, és nézzek ezt-azt? Segíthet-e a merevedési problémáimon, ha húzom az önkielégítést, és nem megyek el azonnal a pornó alatt? Ha pornót nézek nincs semmi bajom...de ha egy lánnyal vagyok nem biztos, hogy belé tudok hatolni, mert lelohadok. Miért van ez? Már csomó pornófilmet néztem, és nézek most is, de már nem találom izgalmasnak. Mégis nézem, és nézem, és keresek újabbakat. Miért kell nekem? Olyan régóta vágytam egy barátnőre, most itt van, és egyszerűen nem mozdul a dákóm. Van előjáték, meg minden, de miért nem áll fel?!


Ezekre a kérdésekre is választ kaptok a következő három cikkemben. 


Várhegyi Anna, szexuálterapeuta

bottom of page