top of page
Keresés

Ha nem kemény a legény

A pénisz egy rendkívül finom műszer, amelyet akár a férfi szervezet higanyszálának is nevezhetnénk. Ha nem tökéletes, vagy egyáltalán nem működik az erekció, az komoly betegség előjele is lehet, nem szabad rögtön a férfiasság elvesztését vizionálni. Ezért ha bármilyen gond van a merevedéssel, először is érdemes szakemberhez, például urológushoz, vagy andrológushoz fordulni, akik kiderítik, van-e szervi ok.

Hogy miért nem érdemes várni? A péniszben futó 1 mm átmérőjű artéria biztosítja a véráramlást. Abban az esetben, ha az erek beszűkültek, nem tudnak tágulni, nincs megfelelő vérmennyiség a péniszben, nincs erekció sem. Talán kínos erről beszélni, de a MŰSZER azt is mutatja, hogy veszélyben a szervezet! Lehet, hogy egy infarktust, vagy stroke-t jelzett előre a merevedési diszfunkció. Erekciós nehézséget okozhatnak még idegi eredetű betegségek, vagy a prosztata megnagyobbodása is. Ha valaki kezdi elveszíteni az érdeklődését a szex iránt, azt a hormonális egyensúly felborulása is okozhatja. Az is lehet, hogy a zavar egy új gyógyszer mellékhatásaként jelentkezik. Érdemes másik gyógyszert kérni az orvostól! Nem szabad szégyenkeznünk e miatt, vagy eltitkolni az orvosok előtt! Szeretném hangsúlyozni, hogy a test és a nemi szerv egymással összefüggésben működnek, egymás indikátorai.

Dr. Papp György andrológus tanárom felmérései szerint a 40 éves férfiak 40%-ában, a 70 éves férfiak kb. 70%-ában fordul elő valamilyen szintű erekciós probléma. A SOTE Urológiai Klinika adatai alapján, Magyarországon kb. 4-500 ezer férfit érint az erektilis diszfunkció.
Ha a szakorvosi vizsgálatok kizárták a szervi problémát, akkor az okok feltételezhetően lelki eredetűek.Ezek pedig nagyon különbözőek lehetnek. A pszichés eredetű erekciós zavar nem azt jelenti, hogy valaki mentálisan beteg. Előfordulhat, hogy egy ismétlődő kudarcélmény az aktus elején blokkolja a merevedést. És rengeteg egyéb ok van még… Nem érdemes sokat gondolkodni az okokon, keressünk megoldást! Szexuálterapeuta segítségével, terápiás módszerekkel megoldhatóak az ilyen típusú merevedési gondok!


Várhegyi Anna, szexuálterapeuta

varhegyiszexualterapia.com

Ezt az animációt látni kell! 1 percben az ED-ről:Comentarios


bottom of page